به گزارش راهبرد معاصر؛ سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا کشور گفت: با وصول پروندههای متعددی به یکی از واحدهای پلیس فتا کشور با موضوع برداشت از حساب بانکی شهروندان در حالی که اصل کارت در اختیار وی بوده، موضوع به صورت ویژه در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.
این مقام انتظامی افزود: با بررسیهای انجامشده مشخص شد متهمان پرونده در قالب فروشنده دورهگرد در برخی از شهرستانها اقدام به تهیه کپی از کارتهای بانکی قربانیان کردهاند.
رئیس پلیس فتا فراجا ادامه داد: با بررسیهای تخصصی و اقدامات فنی صورتگرفته توسط کارشناسان پلیس فتا، در نهایت متهمان اصلی پرونده مورد شناسایی قرار گرفتند و پس از اخذ مجوزهای قضایی دستگیر شدند که در تحقیقات صورتگرفته به کپی کارت شهروندان با شیوه ذکرشده اعتراف کردند.
وی افزود: در بررسیهای صورتگرفته تاکنون اطلاعات تعداد ۳۰۰ فقره کارت بانکی کپیشده از متهمین کشف و در این راستا ۴۰ فقره پرونده مرتبط با متهمان با ارزش ریالی بالغ بر ۳۰ میلیارد ریال شناسایی شده و اقدامات در خصوص دعوت از سایر مالباختگان و انجام اقدامات قانونی در دست پیگیری است.
مجید اظهار کرد: برابر اقدامات فنی و تخصصی صورتگرفته از سوی واحدهای پلیس فتا استانها، از ابتدای سال جاری ۳۱ فقره پرونده مهمه و کثیرالشاکی در زمینه کپی کارتهای بانکی مورد شناسایی قرار گرفته است که در این رابطه ۹۰ نفر دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدهاند.
این مقام ارشد سایبری اعلام کرد: بررسی و پیشبینی شیوههای پرداخت جایگزین مبتنی بر فناوریهای روز با هدف ارتقای امنیت پرداختهای حضوری با هماهنگی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در دست اقدام است.
رئیس پلیس فتا کشور توصیه کرد: شهروندان توجه داشته باشند، ضمن استفاده از کارتهای بانکی با موجودی محدود جهت انجام خریدهای روزمره، در زمان خرید حضوری حتیالامکان رمز کارت را شخصا وارد کرده و از قرائت آن برای فروشنده خودداری کنند.
وی از عموم مردم خواست بهویژه هنگام خرید از فروشندگان سیار، دکههای بین راهی و جمعهبازارها نسبت به تغییر رمز اول کارت بانکی خود اقدام کنند. / ایسنا